Obecny czas: Pon Wrz 06, 2010 12:34 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Transfery
PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 6:56 pm 

Dołączenie: Nie Maj 02, 2010 10:08 am
Wie ktoś może coś w sprawie transferów ?
Czy ktoś odchodzi, ktoś przychodzi ktoś zostaje ?
Jakieś sparingi albo co ?
Pewnie te info pojawią się dopiero potem co ?

Temat postu: Re: Transfery
PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 8:51 pm 

Dołączenie: Sob Kwi 11, 2009 3:12 pm
Pewnie jak to zwykle bywa,sparingi będą na ostatnią chwile .

19[ET]68

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 6:09 am 

Dołączenie: Śro Paź 28, 2009 2:15 pm
drwiega won,dreszler won

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 1:35 pm 

Dołączenie: Pon Cze 23, 2008 5:11 pm
Miejscowość: EfcG-D
Dobrze by było gdyby nadal utrzymało się w zespole Grube i Onyekachi ... bo runda jesienna w ich wykonaniu naprawdę była niezła. Dobrze jeśli w zespole zostanie też Świderek i Wróbel... ich gra również bardzo mi pasowała. Co do zmiany trenera ..to myślę że ci co chcą zmiany trenera nie wiedzą o czym piszą. Dzięki Durdzie utrzymaliśmy drugą ligę w Toruniu , to on zmotywował chłopaków by wkładali serce w walce na boisku i odpowiednio ich przygotował. Szacunek również wielki do niego mam za wywiad w którym wreszcie otworzył oczy władzy w Toruniu że nie tylko żużlem żyje to miasto.

Podsumowując.. jak na taki budżet -600 k... to nie ma co liczyć na awans w przyszłym sezonie. ten musiałby wynosić o wiele (przynajmniej jeszcze raz tyle ) więcej. Ale na kupno kilku ciekawych pomocników i bramkarzy by stykło .I spokojne utrzymanie zapewnione.. a jak już się uładzi długi , sponsorów itd. to można powalczyć o wyższe cele niż 2 liga.

"Kibicujcie tak żebyście następnego dnia się tego nie wstydzili"

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 1:42 pm 

Dołączenie: Czw Kwi 02, 2009 9:40 am
godefroy napisał(a):
Dobrze by było gdyby nadal utrzymało się w zespole Grube i Onyekachi ... bo runda jesienna w ich wykonaniu naprawdę była niezła. Dobrze jeśli w zespole zostanie też Świderek i Wróbel... ich gra również bardzo mi pasowała. Co do zmiany trenera ..to myślę że ci co chcą zmiany trenera nie wiedzą o czym piszą. Dzięki Durdzie utrzymaliśmy drugą ligę w Toruniu , to on zmotywował chłopaków by wkładali serce w walce na boisku i odpowiednio ich przygotował. Szacunek również wielki do niego mam za wywiad w którym wreszcie otworzył oczy władzy w Toruniu że nie tylko żużlem żyje to miasto.

Podsumowując.. jak na taki budżet -600 k... to nie ma co liczyć na awans w przyszłym sezonie. ten musiałby wynosić o wiele (przynajmniej jeszcze raz tyle ) więcej. Ale na kupno kilku ciekawych pomocników i bramkarzy by stykło .I spokojne utrzymanie zapewnione.. a jak już się uładzi długi , sponsorów itd. to można powalczyć o wyższe cele niż 2 liga.

Dwa razy więcej ? Chlopie chyba nie wiesz o czym piszesz ... Na spokojną grę w II lidze trzeba miec przynajmiej milion...a co dopiero I liga....

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 1:56 pm 

Myślę że wiem o czym piszę - budżet Nielby - 700 tyś (zobacz na jakim są miejscu) na sezon 2009/2010 a mają 5 grup młodzieżowych.

Z tym że Elana ma strasznie dużo długów i te 600 k to pikuś w porównaniu do zadłużenia.

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 1:04 pm 

Dołączenie: Nie Mar 21, 2010 8:27 am
Grube odejdzie?!

"Na testach w GKS Bełchatów przebywają Łukasz Grube z Elany i Hubert Olszak z Nielby. Klub z Bełchatowa zaprosił na testy także Mariusza Kryszaka z Olimpii, jednak grudziądzki klub nie ma zamiaru pozbywać się tego zawodnika.

Zarówno Grube jak i Olszak przechodzą dziś badania wydolnościowe w COS Spała, od wyników których może zależeć ich dalsza przyszłość. W najbliższych dniach sztab PGE GKS podejmie decyzje o ewentualnym wyjeździe poszczególnych zawodników na rozpoczynający się 4 lipca obóz w Grodzisku Wielkopolskim.

25-letni Łukasz Grube jest napastnikiem. W zakończonym już sezonie II ligi zachodniej strzelił dla Elany 13 bramek w 33 meczach. Z kolei 21-letni Hubert Olszak, który także gra na pozycji napastnika w sezonie 2009/10 w barwach Nielby zagrał w 25 meczach i strzelił jednego gola.

Wkrótce na testy do Bełchatowa mają przyjechać kolejni piłkarze.

żródło: gksbelchatow.com / www.2lz.ubf.pl

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 1:31 pm 

Dołączenie: Sob Gru 15, 2007 8:37 pm
to było do przewidzenia... jeżeli skorzysta z takiej oferty i przejdzie do GKS-u to nie bedzie co mu sie dziwic...

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 2:05 pm 

Jeśli GKS go weźmie... to niestety ale pozostaje Mi tylko życzyć powodzenia. To co on robił w tym sezonie dla Elany zasługuje na naprawdę wielki szacunek i to muszą przyznać ci którzy go nie lubią za niektóre wypowiedzi... Ale jeśli ma się rozwijać to powinien skoczyć do lepszego klubu . Wielkie osłabienie dla nas jeśli odejdzie..ale może w zamian uda się ładną sumkę za niego otrzymać i w zamian kupić kogoś kto mu dorówna.

Jak na razie to słabe ruchy transferowe... wyprzedajemy dobrych zawodników.. ale może pozyskamy kilku ciekawych , oby....

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 8:13 pm 

Dołączenie: Nie Mar 14, 2010 1:53 pm
Miejscowość: Bydgoski[E]
Łukasz Grube na testach ..
http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/ ... IdTag=4339
Plan przygotowań ;)
http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/ ... IdTag=4339

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 8:18 am 

Elana sprawdzi kilku piłkarzy

Piłkarze Elany Toruń zajęcia wznowią 5 lipca. Dwa dni później rozegrają pierwszy sparing, a następnie wyjadą na zgrupowanie do Gozdawy k. Mogilna, gdzie wystąpią w trzech potyczkach towarzyskich. Toruński klub zamierza przetestować kilku piłkarzy.

Trener Dariusz Durda kompletuje kadrę, która pojedzie na obóz przygotowawczy. Wśród piłkarzy, którzy mają być testowani w Elanie są: Paweł Mądrzejewski, Łukasz Ślifirczyk, Marcin Krzywicki (wszyscy Unia Janikowo), Paweł Kanik, Marcin Skonieczka (obaj Victoria Koronowo), Krzysztof Łożyński, Mariusz Barlik (obaj Wda Świecie) oraz Mateusz Zaremski (Zdrój Ciechocinek). Na zajęciach pojawią się również dwaj młodzieżowcy z Młodej Ekstraklasy GKS-u Bełchatów.

- Poszukuję napastników i graczy ofensywnych - mówi toruński szkoleniowiec. - Rozmawiałem z przyszłym prezesem i ustaliliśmy, że ja zajmę się funkcjonowaniem drużyny, a zarząd całą organizacją klubu - dodaje.

Jednak nie tylko wzmocnienia czekają torunian. Oferty z nowych klubów otrzymali bowiem: Łukasz Grube (GKS Bełchatów), Marcin Trojanowski (Chojniczanka Chojnice), a Wiaczesław Zamara wyjechał na Białoruś. Wątpliwe jest również wykupienie Kamila Kassiana z Czarnych Żagań, który przez pół roku przebywał na wypożyczeniu.

źródło: Nowości

z www.90minut.pl

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 2:19 pm 

Dołączenie: Wto Gru 30, 2008 5:58 pm
Kiedy będzie znany terminarz?

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 3:19 pm 

Po zakończeniu tego zamieszania z licencjami ;)

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 9:12 am 

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... 7/55186045 :wink:

PostWysłany: Sob Lip 03, 2010 6:25 pm 

Dołączenie: Sob Kwi 12, 2008 6:50 pm
Miejscowość: Toruń/Stare Miasto
oloelana napisał(a):
godefroy napisał(a):

Hmm to co robi w I lidze Warta Poznań która ma budżet milion złotych? Jakaś tam drużyna w I lidze miałą również budżet 600 tysięcy podajże GKS Jastrzębie ale ich przykład akurat nie jest dobry bo wiadomo jak skończyli

Dwa razy więcej ? Chlopie chyba nie wiesz o czym piszesz ... Na spokojną grę w II lidze trzeba miec przynajmiej milion...a co dopiero I liga....

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Elanowiec oraz 1 gość